Herhaalrecepten – Huisartspraktijk S. Patandin – Holwierde

Huisartspraktijk S. Patandin

Donderdag 2 en vrijdag 3 december verhuist de praktijk tijdelijk naar de andere kant van het gebouw. De praktijk en apotheek zijn daarom die beide dagen gesloten. Waarneming in spoedgevallen is geregeld in Appingedam.

Let svp op het afhalen van uw medicatie. Ook dit is op 2 en 3 december niet mogelijk!

Herhaalrecepten

Voor het aanvragen van uw herhaalmedicatie zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar:

U kunt u herhaalmedicatie bestellen door het inloggen op de Patiëntenomgeving. Dit heeft onze voorkeur, omdat uw herhaalmedicatie dan rechtstrreeks in ons systeem terecht komt. Ook hoeft u de medicijnen niet meer te typen, want uw herhaalmedicatie staat al vermeld. U hoeft alleen een simpel ‘vinkje’ te zetten.

Wanneer u zich nog niet geregistreerd heeft, dan zult u dit eenmalig moeten doen. Uw gegevens worden dan door ons gekoppeld aan ons Huisartsensysteem, waarna u uw medicatie eenvoudig kunt bestellen.

Eventuele andere mogelijkheden voor het bestellen van uw herhaalmedicatie:

  • Dagelijks telefonisch tot 10.00 uur.
  • U kunt uw lege doosjes inleveren in de daarvoor bestemde doos bij de balie.

Omdat de apotheek de bestellingen nog maar op 2 dagen geleverd krijgt, kan het voorkomen dat u uw bestelde medicijnen ook later kunt ophalen. Hiervoor geldt het volgende schema:

Herhaalmedicatie besteld op dinsdag en woensdag voor 12.00 uur: afhalen op vrijdag vanaf 15.00 uur.

Herhaalmedicatie besteld op donderdag, vrijdag en/of maandag voor 12.00 uur: afhalen woensdag vanaf 15.00 uur.

Wij maken u erop attent dat bestellingen die na 10.00 uur via internet zijn gedaan, ook pas de volgende werkdag verwerkt zullen worden. Dus wanneer u op zondag uw medicijnen via internet bestelt, wordt dit door ons op maandag verwerkt en kunt u de medicijnen op woensdag tussen 16 en 17 uur ophalen.

Op donderdag kunnen medicijnen, elleen indien dit met de assistente is afgesproken, tussen 11.30 en 12.00 uur opgehaald worden.

Digitaal aanvragen van (herhaal)recepten kan op 2 verschillende manieren:

  • Optie 1 is aanvragen dmv het invullen van een online formulier.
  • Optie 2 gaat ook via het invullen van een formulier in het Patiëntenomgeving, echter daarbij hoeft u uw NAW-gegevens slechts 1x in te brengen. Het systeem onthoudt deze.

Optie 1. Herhaalreceptenformulier:

Klik hier voor het online herhaalreceptenformulier.


Optie 2. Herhaalreceptenformulier met onthouden van uw NAW gegevens:

Gebruik deze optie als u regelmatig recepten aanvraagt. U logt in met uw mailadres als gebruikersnaam en het systeem onthoudt uw gegevens, zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft in te brengen.

Klik hier naar het Patiëntenomgeving voor de herhaalreceptenformulier met onthouden van uw NAW gegevens.